Thursday 9 July

De Heilige Vader, paus Franciscus, heeft de eerwaarde pater John Derek Persaud benoemd tot bisschop van het bisdom Mandeville, Jamaica.

Pater John Persaud werd geboren in Georgetown, Guyana op 28 augustus 1956. Hij bezocht het grootseminarie van Saint John Vianney and the Uganda Martyrs in Trinidad (1975-1984). Zijn wijding tot diocesane priester vond plaats op 14 juli 1985, voor het bisdom van Georgetown, Guyana. Hij ontving een licentiaat in het kerkelijk recht van de Pontifical Urban University (PUU) in Rome (1997-1999).

Pater Persaud heeft in zijn bisdom Georgetown, Guyana gediend in verschillende functies: parochiepriester, plebaan, gerechtelijk vicaris, vicaris-generaal, vicaris voor geestelijken, directeur van roepingen en directeur van religieus onderwijs.
Hij heeft ook de brede Caribische Kerk gediend als rechtelijke vicaris voor het interdiocesaan tribunaal voor de oostelijke Antillen en als algemeen secretaris van de Antilliaanse bisschoppenconferentie. Momenteel is hij vicaris-generaal en plebaan van de kathedraal in Georgetown.

Gepubliceerd door het secretariaat van de Antilliaanse bisschoppenconferentie, Port-of-Spain, Trinidad op 19 juni 2020