Saturday 4 February

Door: Riny Capricho

Immanuel Fu tegoFundraising
Radio Immanuël, “the station that touches your heart,” hield op zaterdag 29 april j.l. een fundraisingsactiviteit aan de Mgr.-Wulfingstraat 2. Vanaf negen uur ’s morgens stonden de verkoopstands al gereed en waren er religieuze artikelen, planten, soepen, dranken en gebakjes te koop. Bij de schminktafel stonden twee dames gereed om kinderen en volwassenen van mooie gezichtversiering te voorzien. Het weer was er fris en regenachtig: het gevolg hiervan was dat de verkoopsters van de warme afingisoepoe, bruine bonen en grit’banasoep snel door hun voorraad heen waren. Voor de entertainment waren er optredens van diaken Freddy Todie, Junray Amelo, Benjamin Faya, Sjovelli Amoksi en de familie Ravenberg. Door de dag heen gaf Faroz Abdoelrazak, directeur van Radio Immanuël, aan bezoekers rondleidingen door de vernieuwde studio’s. Ook waren er voor geinteresseerden de mogelijkheid voor fotosessies vóór de nieuwe ingang van de studio’s.

 

Doel
Het doel van de fundraisingsactiviteit was tweeledig. Op de eerste plaats om extra financiën binnen te krijgen voor de exploitatiekosten van het radiostation en daarnaast om sympathisanten, luisteraars van Radio Immanuël, kennis te laten maken met het team en hen een rondleiding te geven bij het radiostation. Zo konden zij zien hoe het er aan toe gaat bij de radio. De verschillende optredens van de gospelartiesten schiepen een hele gezellige sfeer voor de bezoekers, en omdat de hele activiteit ‘live’ werd uitgezonden via Radio Immanuël, konden ook de luisteraars die niet ter plekke waren meegenieten van de optredens en de sfeer proeven.

Succesvol
Alhoewel het finaal verslag nog moet worden opgemaakt, kan nu al geconcludeerd worden dat het een succesvol evenement was. Het eten en drinken en de planten waren volledig gesponsord voor verkoop. Het is nu al duidelijk dat deze fundraising elk jaar zal worden gehouden. Directeur Abdoelrazak en zijn team zijn dankbaar en spreken waardering en dank uit aan een ieder voor hun bijdrage, maar meer nog aan de medewerkers en vrijwilligers die zich hebben ingezet voor het organiseren van deze activiteit.

Continuïteit
De directeur van Radio Immanuël gaf aan dat er ook op andere manieren fondsen worden gezocht voor de continuïteit van het radiostation. In 2016 is er een project ingediend voor renovatie en professionalisering. Hiervan is een deel van de financiering ontvangen en aan het begin van 2017 is gestart met de eerste fase van de renovatie.
De studio’s zijn geluidsdicht gemaakt en andere ruimten geschilderd en van vloerbedekking voorzien. Voorts is de brandbeveiliging van de ruimten ter hand genomen en een alarmsysteem geïnstalleerd. Voor de professionalisering van het personeel, zoals het volgen van trainingen en verschillende opleidingen moet het tweede deel van het project nog worden ingediend.

Contactdetails
Directeur Abdoelrazak hoopt dat met de fundraisingsactiviteit er vaste donateurs bij komen. Ook wordt er gezocht naar bedrijven die programma’s van Radio Immanuël willen sponsoren. Hiervoor kan altijd contact gemaakt worden met de radio op 472020 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Radio Immanuël is ook te beluisteren via het internet: www.immanuelsr.com/live. Binnenkort ook via de app op de smartphones. Donaties: SRD rekening bij de DSBBank 76.73.752 onder vermelding van RK Bisdom

Bron: Omhoog, editie nr. 19