Wednesday 22 March

ignatiaanse retraite2015Doe mee met de digitale 40-dagenretraite "Eeuwig duurt zijn trouw". Door je in te schrijven op de website van de Jezuiten www.ignatiaansbidden.org , ontvang je elke dag van de 40-dagentijd (die begint op Aswoensdag - 18 februari) een mail met gebedsmateriaal, vertrekkend van steeds een andere bijbeltekst.

Elke retraite is een innerlijke reis. Zo ook deze retraite. Waarheen deze reis je zal leiden is nog niet bekend. Het is heel goed mogelijk dat je wordt verrast of aangemoedigd, uitgedaagd of geprikkeld door wat er gebeurt. Je kunt verbaasd of angstig worden: misschien laat God doorschemeren dat je een nieuwe richting moet inslaan in je leven - denk aan Maria bij de aankondiging van Jezus' geboorte. Door je gebed vol te houden met een open geest en een groot hart, kom je tot innerlijke rust. God is een God van vertroosting en wacht op het moment waarop Hij je genadig kan zijn (2 Kor 1, 3; Jes 30, 18).

Op zondag ontvang je, naast het gebedsmateriaal, ook een korte duiding van het thema van de komende week. Twee maal per week, op zondag en op woensdag, krijg je ook tips over hoe bidden en een citaat uit de ignatiaanse traditie of van de kerkvaders.

Als je graag iets deelt van je gebed met anderen, dan kan dit. Je kan een uitwisselingsgroep samenstellen in je buurt, parochie, gemeente, gemeenschap. Je kan ook iets van je gebedservaring delen via het gastenboek, dat alleen zal opengesteld worden voor wie ingeschreven is.

Deze 40-dagenretraite is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. De teksten van „Eeuwig duurt zijn trouw” werden geschreven door Piet van Breemen sj en Hans van Leeuwen sj.

Op de website kan je meer lezen over Ignatiaanse spiritualiteit en gebed, de Jezuiten en Ignatius van Loyola.

Bron: www.ignatiaansbidden.org