Monday 23 April

Nieuwe Frequentie Radio ImmanuelOp zaterdag 26 november jl. is ons radiostation ‘Radio Immanuel’ officieel overgegaan op een nieuwe frequentie, t.w. 95.9 FM. De voormalige frequentie (93.1 FM) behoort toe aan de SRS, en daar heeft het Bisdom jarenlang mogen huren voor onze uitzending. Nu mag ons radiostation op eigen benen staan. Vanaf ons station werd opgericht in 2006 (toen onder de naam ‘Radio Katolica’), is met de SRS overeengekomen dat wij een van hun frequenties mochten gebruiken, tegen een maandelijkse vergoeding. In het streven zelfstandigheid, maar vooral ook als besparing op de uitgaven, is enkele jaren geleden gestart met het proces om een eigen frequentie te verkrijgen. Dit proces is niet makkelijk geweest, vooral omdat ons jarenlang werd meegedeeld dat er geen frequenties meer beschikbaar waren op de FM-band. Uiteindelijk is de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS), ertoe overgegaan om het hele spectrum aan frequenties en ook de toegekende vergunningen, door te lichten en ‘op te schonen.’ Er kwam uiteindelijk een frequentie beschikbaar voor Radio Immanuel, maar voordat wij daarover konden beschikken, moesten er nog een aantal zaken worden verricht, zoals een technisch onderzoek door deskundigen van de TAS en de aanschaf van een ‘filter’ voor onze zendmast. Thans is dat allemaal achter de rug en zenden wij voortaan uit op onze nieuwe frequentie, 95.9FM.

Het beschikken over een eigen frequentie is een mijlpaal voor ons radiostation. Het team van de radio blijft verder werken aan het vergroten van het programma-aanbod via de radio, en natuurlijk ook de kwaliteit op een steeds hoger niveau te brengen.

We zijn al onze trouwe luisteraars en sponsors van harte dankbaar voor de ondersteuning in de afgelopen jaren en vertrouwen erop dat wij met u en met de vele anderen die zich zullen aansluiten bij onze luisteraarsgroep, Radio Immanuel naar een steeds hoger niveau mogen brengen.

Namens het team van Radio Immanuel,
Faroz Abdoelrazak.