Monday 24 April

Ode aan Mahalia JacksonDenise Jannah brengt een eerbetoon aan de Queen of Gospel Mahalia Jackson (26-10-1911 - 27-01-1972)

Na het succes van in Nederland is Suriname nu aan de beurt. Van 17 maart 2017 toert Denise Jannah langs een viertal kerken in Suriname met “Mahalia Jackson, the Queen of Gospel ”. Met dit concert brengt Denise Jannah een eerbetoon aan Mahalia Jackson, de meest invloedrijke, meest bevlogen maar ook meest bescheiden Gospelzangeres aller tijden die over haar Gospel muziek zei: "I sing God's music because it makes me feel free. It gives me hope. With the blues, when you finish, you still have the blues."

De Amerikaanse Mahalia Jackson wordt op 26 oktober 1911 geboren in New Orleans en overlijdt op 27 januari 1972 in Chicago. Naast haar indringende vertolking van Gospel songs staat zij ook bekend als markant voorvechtster in de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. Groot succes bereikt zij in 1947 met het lied "Move on up a little higher", waar meer dan één miljoen platen van worden verkocht. In de jaren vijftig wordt zij ook in Europa mateloos populair en zo staat er van 1952 t/m 1971 in haar agenda een reeks van succesvolle internationale tournees.

Eén van de hoogtepunten in haar zangcarrière beleeft Mahalia op 28 augustus 1963 tijdens een grootse massademonstratie, de “March on Washington for Jobs and Freedom” voor burgerrechten en banen voor de Afro-Amerikanen, eindigend bij het Lincoln Memorial monument in Washington D.C. Daar houdt dominee Martin Luther King zijn indrukwekkende “I Have A Dream” redevoering. Maar eerst zingt Mahalia Jackson voor de 200.000-koppige menigte op zijn speciaal verzoek het lied “I been ‘buked and I been scorned” (Ik ben vernederd en gehoond). In het Witte Huis is zij later een geziene gast en ze wordt in 1961 zelfs door Paus Johannes XXIII in een privé-audiëntie ontvangen. Ook is Mahalia Jackson te bewonderen in films als "St. Louis blues" en "Jazz festival in Newport".

Tijdens deze kerkentour brengt Denise Jannah een selectie van de bekendste maar ook meest ontroerende nummers van “the Queen of Gospel”. Zij wordt begeleid door Ivan Ritfeld op piano, Asgar Koster op bas en Walther Muringen op drums.

Speellijst

Dag Datum Tijd Locatie Plaats
vr 17-3-2017 19:00 GROTE STADSKERK DER EBG, Steenbakkerijstraat 21 Paramaribo
ma 20-3-2017 19:00 HERVORMDE CENTRUMKERK, Kerkplein 4 Paramaribo
wo 22-3-2017 19:00 KATHEDRALE BASILIEK SINT PETRUS EN PAULUS,   Henck Arronstraat 14 Paramaribo
do 23-3-2017 19:00 VREDESKERK, G.G. Maynardstraat 46 - Tel: 231490
Dhr. D. Malone – tel: 8623638
Nickerie

Kaarten & informatie
Kaarten á SRD 50,= zijn verkrijgbaar bij de alle bovengenoemde kerken en hun leden.
Voor algemene informatie kunt u bellen met de Nationale Volksmuziekschool Suriname op het nummer 473352.
Tevens kunt u terecht de Nationale Volks Muziekschool Suriname aan de Henck Arronstraat 21.

Deze tour wordt mede mogelijk gemaakt door: de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, mevrouw Cynthia Mcleod en productionele ondersteuning van de Nationale Volksmuziekschool Suriname.

Wijzingen voorbehouden Wan TRC Promotion tori

Ode aan Mahalia Jackson